Koninklijke Vezet
Bron: Laloes Fotografie

Koninklijke Vezet bouwt nieuwe duurzame productielocatie in Warmenhuizen. Deze week wordt begonnen met de bouw in Warmenhuizen (Noord-Holland) tegenover de bestaande locatie. Door groeiende afzet bij klanten als Albert Heijn en Delhaize is het nodig om de productiecapaciteit verder uit te breiden, om ook in de toekomst aan de toenemende vraag naar lekkere en gezonde convenience groente- en fruitproducten te kunnen blijven voldoen.

De nieuwe locatie wordt 35.000 m2 groot en is bedoeld voor het produceren van kant-en-klare salades, verse maaltijden, verse pizza’s en nieuwe convenienceproducten op basis van verse groente. De locatie voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en voedselhygiëne.​​Vanaf eind 2026 is de nieuwe productielocatie operationeel.

Duurzaamheid

Een belangrijke focus bij het ontwerp van de nieuwe locatie ligt op ‘duurzaamheid’ en ‘circulariteit’. Dit uit zich in energie-efficiënte bouwmethoden, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het minimaliseren en zo mogelijk hergebruiken van afvalstromen. Dit wordt bereikt door bijvoorbeeld 8.000 zonnepanelen op het dak te plaatsen, LED-verlichting te installeren, waterverbruik te verminderen door slimmer schoon te maken, geen gas meer te gebruiken in de fabriek en het gebouw optimaal te isoleren. Het streven van Koninklijke Verzet is om het BREEAM-Outstanding certificeringsniveau te gaan realiseren met deze nieuwbouw.

Achtergrond

Koninklijke Vezet is onderdeel van de Kramer Food Familiy, die de bouw van de nieuwe faciliteit mogelijk maakt. Ondernemer Frans J.N. Kramer (4e generatie familie Kramer) hierover: “Ons West-Friese familiebedrijf is in 1890 begonnen met de fabricage van zuurkool in Zuid-Scharwoude. Onze onderneming groeit als kool en wij zijn in vele opzichten een oergezond bedrijf. Vooruitstrevend als wij zijn hebben wij ons productaanbod continu geïnnoveerd en gediversifieerd, nationaal en internationaal. Om de voortgaande groei en innovatieve kracht te accommoderen investeren wij in een nieuwe productiefaciliteit op onze eigen koolvelden.”

Stap voorwaarts

Anouk Wissink, algemeen directeur van Koninklijke Vezet: “Ik ben enorm trots dat we de nieuwe locatie gaan bouwen. Met deze nieuwe productielocatie zet Koninklijke Vezet weer een stap om gemak producten op basis van groente en fruit nog lekkerder, betaalbaarder en duurzamer te maken voor iedereen. Dat doen we met de modernste technologieën en met innovatieve nieuwe bereidingswijzen. Hiermee bieden we tevens onze medewerkers een fijn en gezond werkklimaat.”