seminars

Op de World of Industry in hal 8 en 11 starten op dinsdag 24 september 2024 de eerste seminars. Tijdens deze seminars, die verzorgd worden door standhouders, passeren innovaties de revue en wordt aandacht besteed aan actuele onderwerpen die relevant zijn voor de industrie. In deze nieuwsbrief dagelijks een handig overzicht.

Voedselveiligheid in de productie, 10.00 – 12.00 uur, hal 8, Thomson seminarzaal

KROHNE Nederland bijt samen met Tetra Pak en Hiflux de spits af met een seminar over ‘Voedselveiligheid in de productie’. KROHNE vertelt tijdens deze sessie meer over de principes van de voedselindustrie. Dit doen ze aan de hand van ‘casestudies’ uit de prakijk. Hiflux richt zich op procesoptimalisaties om voedselveiliger te kunnen produceren en Tetra Pak besluit dit seminar met een innovatie.

Robotisering, 11.00 – 12.30 uur, hal 11, Feringa seminarzaal

Hellebrekers, Bosch Rexroth en Weidmüller vertellen u in dit seminar meer over de mogelijkheden van ‘Robotisering: Pick it up’, investeer en verdien meer’. Tijdens dit seminar worden de toepassingen en uitdagingen van robotisering binnen de industrie benaderd vanuit 3 verschillende invalshoeken. Hellebrekers licht het voortraject toe en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Bosch Rexroth verschaft verder inzicht aan de hand van cobots en Weidmüller sluit het geheel af met een praktijkvoorbeeld van een eindgebruiker.

Autonome operaties in procesindustrie, 14.00 – 16.00 uur, hal 8, Thomson Seminarzaal

Tijdens dit seminar organiseert de gebruikersvereniging voor instrumentatie en procesbesturing, de WIB, een interactieve discussie met de zaal en een expertpanel over ‘Autonome operaties in de procesindustrie’. De WIB vertegenwoordigt meer dan 40 bedrijven die gebruik maken van instrumentatie- en procesbesturingssystemen, die essentieel zijn voor de veilige, efficiënte en duurzame werking van complexe procesindustrieën.

Duurzame oplossingen in voeding,14.30 – 15.30 uur, hal 8, Einstein Seminarzaal

Het is tijd om onze voedselsystemen op een holistische manier te heroverwegen en de manier waarop voedsel wordt geproduceerd, verwerkt, verpakt en gedistribueerd te verbeteren. Tetra Pak vertelt hoe ze bij hun eigen activiteiten de focus leggen op duurzaamheid en op welke wijze ze klanten in staat stellen om hetzelfde te doen. Hoe ze het meeste kunnen halen uit elke kilowatt en elke liter, ongeacht of het gaat om een volledig nieuwe fabriek of het verbeteren van bestaande lijnen. Duurzaamheid en kostenbesparing dus hand in hand.