Terug in Rotterdam
World Hydrogen Summit 2024:
Het grootste waterstofevenement ter wereld, World Hydrogen 2024 Summit & Exhibition, maakt zich op voor de 5e editie en keert in mei 2024 terug naar Rotterdam. In samenwerking met de Nederlandse overheid, de provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam en de haven van Rotterdam wordt het evenement uitgebreid naar 3 dagen om aan de groeiende vraag te voldoen.
De ‘Sustainable Energy Council’ (SEC) werkt nauw samen met de Nederlandse overheid en andere stakeholders om in 2024 een uitgebreide, grootschaligere top te organiseren. De 5e editie van het evenement maakt deel uit van de SEC World Hydrogen Series.
Voor energieprofessionals
Bovengenoemd evenement is een platform voor energieprofessionals over de hele wereld. De Europese Unie streeft naar de ontwikkeling van hernieuwbare waterstof en de productie van 10 miljoen ton tegen 2030. Het evenement faciliteert gedeelde kennis om bij te dragen aan dit klimaatdoel. Nieuw zijn deze editie de ‘H2 Tech Series’-podia (H2 Tech Innovation en H2 Tech Insights) die korte discussies over topthema’s bieden.
Exclusieve deelname
De zogeheten ‘delegate’-passen bieden toegang tot alle gebieden, inclusief de C-Suite top met meer dan 350 internationale waterstofsprekers. Deelnemers kunnen ook exclusieve bezoeken brengen aan lokale havenfaciliteiten en infrastructuur om de nieuwste waterstofprojecten te ontdekken. Een uniek aspect van het evenement is het ‘Africa Hydrogen Forum’ op 14 mei 2024, gericht op de commerciële mogelijkheden voor waterstof in Afrika.
WORLD HYDROGEN 2024
Datum: 13 t/m 15 mei 2024
Plaats: Ahoy Rotterdam
E-mail: hydrogen@sustainableenergycouncil.com
Deelname: gratis
Registreren: via de QR-code
INNOVATIES OP WORLD HYDROGEN 2024
De piëzo-resistieve sensoren van KELLER gebruiken een roestvrijstalen scheidingsmembraan om de drukmeetchip te isoleren van het medium waarin het wordt gebruikt. De sensor behuizing is gevuld met olie, waardoor de druk direct op de chip wordt overgebracht. In waterstoftoepassingen kan dit type sensor echter problemen ondervinden door permeatie.
Bij permeatie dringen waterstofionen door de poriën van het roestvrijstalen membraan en die kunnen zich ophopen in de olielaag van de sensor. Dit kan leiden tot onjuiste drukmetingen en zelfs mogelijke beschadiging van de sensor. Om dit te voorkomen zijn de membranen van deze druksensoren verguld, waardoor de poriën van de goudlaag kleiner zijn dan de waterstofionen. Voor waterstofdruksensoren is ATEX-certificering vaak een vereiste. De serie 23SY-H2 (analoog uitgangssignaal) en de serie 23SX-H2 (digitaal uitgangssignaal) zijn beide geschikte opties. De sensoren hebben bij deze modellen geen interne O-ringen omdat de OEM-druksensor in het huis is gelast. Beide typen zijn ook beschikbaar in een ATEX-gecertificeerde versie met een verguld membraan (RVS316L of Hastelloy C276). Aanvullend op deze sensoren, completeert de Leo Record Ei-H2 digitale manometer deze speciale waterstof productlijn van KELLER.
GROENE WATERSTOFINNOVATIE
Schneider Electric presenteert op World Hydrogen 2024 de navolgende EcoStruxure™ oplossingen, de GM AirSeT™, AVEVA™ Process Simulation en EcoStruxure™ Automation Expert.
GM AirSetTM Performance
In navolging van de reeds gelanceerde SM AirSet™ en RM AirSet™, presenteert Schneider Electric nu voor het eerst in Nederland de GM AirSet™. SF6-gas wordt gebruikt als isolatiegas in elektrische schakelapparatuur, met name in hoogspanningsinstallaties, transformatoren en schakelpanelen. Recent besloot de Europese Unie tot strengere wetgeving rondom het gebruik van dit gas. De GM AirSet™ is volledig vrij van SF6-gas, en is daarmee dé oplossing om de uitstoot van F-gassen terug te dringen.
AVEVA™ Process Simulation
Ontwerp duurzame processen met de snelheid die de markt vraagt met het innovatieve, geïntegreerde platform dat een circulaire, duurzame wereld mogelijk maakt.
EcoStruxure™ Automation Expert
Software-centrische industriële automatisering voor stapsgewijze verbeteringen gedurende de gehele operationele lifecycle.
Standnummer A110, H3
TOEKOMSTVISIE
Valmet presenteert op de ‘H2 Tech Stage’ op dag 1 om 11:00 uur in hal 5 haar toekomstvisie voor de waterstofindustrie. Ondermeer zal worden uitgelegd hoe automatisering daarbij een grote rol speelt.
Naast deze presentatie, zullen Valmet’s experts aanwezig zijn op stand om bezoekers te informeren over het optimaliseren van ‘flow control’ en automatiseringssystemen. Gedemonstreerd zal worden hoe Valmet’s eigen technieken bijdragen aan efficiëntere processen en duurzamere oplossingen.
Standnummer B64, H5
INSTRUMENTATIE MET BEDRIJFSZEKERHEID
Hoge veiligheidseisen, extreme drukken en schommelende temperaturen; de uitdagingen in waterstofprojecten zijn groot. Zelfs de kleinste meetfouten kunnen grote gevolgen hebben voor de efficiëntie en veiligheid van het proces. Betrouwbare en nauwkeurige metingen zijn cruciaal om het risico op ongelukken te minimaliseren.
Agressieve media, zuurstof- en waterstofbedekking of een lage diëlektrische constante? VEGA instrumentatie meet betrouwbaar in waterstoftanks en -vaten en waarschuwen bij overvulling, een te laag niveau of lekkage, zelfs bij kleine meetbereiken. Ingebouwde onderdelen storen het resultaat niet. Onze druksensoren kunnen extreem hoge drukken tot wel 1000 bar moeiteloos aan. Ze bieden hoge lange termijnstabiliteit en diffusie is verleden tijd dankzij de drukcel met goudcoating.
Veiligheid voorop
VEGA waarborgt veiligheid in elke verwerkingsstap en voor elk toepassingsgebied. Dit dankzij het gebruik van de juiste materialen, procesaansluitingen en coatings. Tevens beschikken de sensoren voor waterstoftoepassingen over de wereldwijd erkende, gangbare Ex-certificeringen en voldoen ze aan de hoge eisen ten aanzien van functionele veiligheid (SIL). met VEGA worden veiligheidsrisico’s, structurele schade, overbelasting of verlies van waterstof voorkomen.
Standnummer A36, H3
TOTAALPAKKET VOOR METINGEN WATERSTOF
Met de wereldwijde groei van waterstof als energiebron groeit ook de vraag naar geavanceerde meet- en regeltechnologieën voor waterstoftoepassingen. De belangrijkste metingen als het om waterstof gaat, betreffen zuurstof in waterstof, waterstof in zuurstof en dauwpuntmetingen.
Process Sensing Technologies (PST) heeft alle technieken in huis. Veel sensoren en transmitters van PST zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de vereisten voor gebruik in SIL-omgevingen en zijn goedgekeurd volgens diverse internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen.
Amerikaans
PST is een Amerikaans bedrijf, waaronder zeven verschillende bedrijven vallen: Analytic lndustries lnc., Dynament, LDetek, Michell lnstruments, Ntron Gas Measurement, Rotronic, SST Sensing. Deze bedrijven hebben veel specifieke kennis in huis op het gebied van industrieel meten. Of het nu gaat om gaschromatografie of dauwpuntmetingen: het gaat om zeer specialistische know-how. De gecombineerde kennis van deze specialisten is uniek voor de waterstofsector.
Standnummer A126, H3
Het magazine fysiek ontvangen? Klik hier om een kennismakingsabonnement af te sluiten.
![](https://www.processcontrol.nl/wp-content/uploads/2025/01/PC-nieuwsbrief-banner-728x90-1.gif)